Van der  Poel heeft de eindzege in de DVV-trofee veroverd. Hij reed in Lille na amper 3 minuten weg van de concurrentie en pakte na een zoveelste solo zijn 29e zege dit seizoen. Michael Vanthourenhout won de strijd om plaats 2.

Het verhaal van Mathieu van der Poel in de DVV-trofee dit seizoen klinkt onwaarschijnlijk. Na de eerste manche op de Koppenberg had hij een achterstand 4 minuten en 12 seconden op winnaar Toon Aerts. De renner van Telenet Fidea leek al zo goed als zeker van de eindzege.

Wereldkampioene Sanne Cant heeft voor de 5e keer de Krawatencross in Lille op haar palmares geschreven. Ze haalde het in haar achtertuin voor Betsema en Sels. Cant sluit ook de DVV-trofee af als winnares. (VRTNWS)

14.000 supporters

De veldrit van de DVV-Trofee lokte zaterdag bij winderige weer toch ruim 14.000 supporters naar het recreatiedomein. "Ondanks de afwezigheid van Wout van Aert kunnen we toch weer spreken van een succeseditie", zegt organisator Jef Van den Broeck. Ook de komende 3 jaar is de Krawatencross opgenomen in de DVV-Trofee veldrijden.

Tussen de duizenden supporters op de Lilse Bergen klonk het overal : 'Wout, je thuishaven Lille, je 1.000-en supporters, je vrienden, missen je...' 

Foto's Mil Cambré Nnieuws / en Photo News.